Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

"Slår vi ihop dessa kompetenser kan det inte bli annat än perfekt."

-

BåfiPac AB

Readagen Black Friday fortsätter att växa för varje år. Den ökade populariteten ställer också allt högre krav på logistiken under just den perioden. År 2017 blev denna utmaning extra tydlig för det småländska förpackningsföretaget BåfiPac.

För 20 år sedan startade Åke Ignell ett förpackningsbolag i småländska Älmhult. Till en början fokuserade företaget främst på att leverera förpackningar till möbel- och inredningsföretag i närområdet. Idag har BåfiPac växt avsevärt och har nu kunder med stor geografisk spridning och ett sortiment som blivit allt större. Med mångårig kunskap kring förpackningslösningar har företaget en vision om att de vill förena det lilla företagets personliga service med det stora företagets resurser.

År 2017 fick BåfiPac uppdraget att leverera emballage till hemelektronikkedjan Power (f.d Expert), men det tog inte allt för lång tid innan de märkte hur logistiken stundtals ställdes på prov under Power-leveranserna. Det här varit inget som företaget tidigare har känt av då deras egen logistik alltid hade fungerat som en klocka. Dahn Johansson, säljare på BåfiPac, berättar hur de ibland hamnade i tidsnöd när storhelger som Black Friday kom.

- Storhelgerna kunde vara tuffa och ofta behövde vi, med snabba avrop, transportera emballage från centrallagret i Helsingborg till Powers anläggning i Skillingaryd.

För att komma till rätta med den tajta logistiken bjöd BåfiPac in Zimply Solved, partner till 1337 Logistics, för att få ett kostnadseffektivt förslag på hur de bäst kunde lösa sina logistikproblem.

- Zimply, som lever och andas logistik, kunde snabbt få fram ett effektivare flöde. 

Resultatet?

- Vi flyttade Powers produktlager från Helsingborg till Jönköping, där Zimply huserar. Hur snabbt budbilar än kör från Helsingborg till Skillingaryd, slår man inte Jönköping – Skillingaryd med 20 minuter på E4:an.

- Vi ser inte detta som ett misslyckande för vår del. Nej, vi lär oss och blir helt enkelt visare av erfarenheten. På BåfiPac anser vi dessutom att en extern logistikpartner kan vara någon att utvecklas tillsammans med när det handlar om våra egna kunder inom vårt område och deras behov av just-in-time-lösningar för wellemballage. Vi brinner för vår produkt på samma sätt som Zimply är entusiastiska över sin. Slår vi ihop dessa kompetenser kan det inte bli annat än perfekt.

I och med 1337 Logistics nya, automatiserade centrallager i Värnamo tar nu 1337 Logistics över där Zimply Solved slutade.

- Nu kommer 1337 till egna lokaler som är ännu mer anpassade för logistik – och dessutom med utvecklingsbara markytor för vidare expansion. Vårt samarbete kommer att fortgå i det nya bolaget 1337 Logistics.

Här läser du mer om Båfipac.