Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

"För att vi ska kunna fortsätta växa och vara konkurrenskraftiga på marknaden så krävs det att vi har pålitliga partners som är flexibla och snabba."

-

Esvama

De två vännerna Christopher och Ted kom för några år sedan på idén att starta ett företag tillsammans. Kort därefter grundades Esvama - och en ny, stark aktör trädde in på plastmarknaden. 
- Det har varit en häftig och väldigt lärorik resa, säger Christopher Holtenfjord, delägare i Esvama. 

Företaget Esvama grundades år 2016 och idag erbjuder de olika sorters plaster/polymerer till sina kunder. För en som är rookie inom plastindustrin så kan det vara svårt att förstå vad detta innebär, men (mycket förenklat) kan man säga att Esvama har valt att fokusera på volymplasterna. Deras kunder smälter sedan ner granulaten och gör olika produkter i plast av detta – det kan vara alltifrån matförpackningar till tekniskt avancerade komponenter i till exempel bilar. De finns idag aktiva på den skandinaviska och baltiska marknaden, men säljer även till UK.

Människorna bakom företaget är två vänner från Skåne som båda bor i Löddeköpinge, en liten ort strax utanför Lund.

- Ja, vi lärde faktiskt känna varandra genom våra barns förskola, berättar Christopher och fortsätter:

- Min kollega, Ted Stolt, har jobbat i plastindustrin i större delen av hans yrkesverksamma liv. För mig var det helt nytt och jag har fått lära mig allt från grunden. När vi väl hade kommit på idén tog det inte lång tid tills vi drog igång. Vi började givetvis i en väldigt liten skala och då var Teds kontakter inom plastindustrin oerhört viktiga.

Det dröjde inte länge innan de märkte att Esvama gick riktigt bra. Sedan starten har de haft en stor tillväxtfas. Det första året omsatte företaget runt två miljoner kronor - fyra år senare beräknas 2020 års omsättning landa på cirka 28 miljoner kronor.

Enligt Christopher beror det goda resultatet på några viktiga framgångsfaktorer.

- Vi har en väldigt bred portfölj med leverantörer över hela Europa och kan få tag på allt som kunden vill ha. Eftersom vi är ett ganska litet företag så har vi korta ledtider och en flexibilitet som kunderna uppskattar. Sen är det ju alltid viktigt att ha konkurrenskraftiga priser, vilket också är något vi har. Det har varit en häftig och väldigt lärorik resa.

"Samarbetet med 1337 Logistics har fungerat väldigt bra"

När Esvama fortsatte växa började de leta efter en logistikpartner i Sverige som de kunde utvecklas tillsammans med. Den viktigaste aspekten som togs i beaktning? Att lagret låg på en strategisk plats.

De kollade runt på marknaden – och till slut föll valet på 1337 Logistics.

- Vi hade vårt första möte med Roger, VD på 1337 Logistics, när lagret inte ens var färdigbyggt. Ingenting var klart. Jag kommer ihåg att vi hade mötet på ett par klappstolar, men vi kände redan där att de verkligen kunde sin logistik, säger Christopher.

Samarbetet med 1337 Logistics drog igång vid årsskiftet 2020.

- Vi attraherades av flexibiliteten som de kunde erbjuda. Dels kunde de bistå med snabba leveranser, dels hade de också kapaciteten att hantera fulla lastbilar. Sedan går det ju inte att komma bort från att lagret är placerat på en riktigt strategisk plats. Värnamo, med omnejd, är ju ”plast-meckat” i Sverige, säger Christopher och tillägger:

 - För att vi ska kunna fortsätta växa och vara konkurrenskraftiga på marknaden så krävs det att vi har pålitliga partners som är flexibla och snabba. Det känner vi att vi har hittat hos 1337 Logistics. Samarbetet har funkat väldigt bra än så länge. Vi får rappa svar och de levererar snabba leveranser.

Här läser du mer om Esvama.