Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

Hempur

Det började med två bästa vänner som ville skapa en positiv förändring i världen. Deras dröm blev verklighet - och idag finns företaget Hempur som erbjuder plantbaserade dagligvaror. 
- Vår vision är att göra det enkelt för människor att leva ett liv i harmoni med naturen, säger Jesse Da Silva, en av grundarna av Hempur.

Idén till företaget uppkom en dag när de två vänner satt hemma och funderade på vad de kunde göra för att bidra till en bättre värld.

- Vi såg att eco-boomen ökade drastiskt i Sverige och vi insåg att det fanns en stor potential och efterfrågan av miljövänliga produkter inom ”non-food”-kategorin. Där hade det knappt skett någon förändring och väldigt lite innovation, förklarar Jesse och tillägger:

- Alla använder ju toalettpapper, så tänk om vi skulle kunna erbjuda ett papper som också är mycket bättre för miljön?

Sagt och gjort.

För drygt ett år sedan trädde Hempur in på marknaden – och det är just miljöaspekten som står i centrum hos företaget.

- Miljön är grunden för allt vårt arbete. Vi har väldigt höga krav på alla våra samarbetspartners och vi samarbetar endast med organisationer som utfärdar och följer upp certifikat och miljöarbete som krävs för att göra skillnad. Vi besöker även själva fabriken och partners kontinuerligt för att säkerställa att de lever upp till våra krav, säger Jesse och fortsätter:

- Vårt uppdrag är att erbjuda plantbaserade miljövänliga produkter som bevarar djur och natur för framtida generationer.

Varje dag skördas 27 000 träd för att producera de 83 miljoner toalettrullar som varje dag spolas ner i toaletten. Som en konsekvens av denna dystra statistik startade Hempur vid årsskiftet 2020 ett nytt projekt. Om man som kund köper någon av deras produkter med märkningen ”Buy one, plant a tree” så planterar företaget ett träd i Afrika. Målet är att plantera 7 miljarder (!) träd – ett för varje människa på jorden. Inom detta projekt anställer de även lokalbefolkningen i afrikanska länder för att stödja deras samhällen, familjer och framtida generationer. Hittills har Hempur planterat över 10 000 träd – och skapat 98 jobb för lokalbefolkningen.  

Men vad är då det allra bästa med Hempur?

- Friheten att följa sin dröm, samtidigt som man skapar en positiv förändring i världen, konstaterar Jesse. 

"Samarbetet med 1337 är strålande!"

När Hempur växte sig större och större så började även jakten på en logistikpartner som kunde hjälpa dem med en helhetslösning. Via en varm rekommendation från en av 1337:s tidigare kunder så hörde de för första gången talas om 1337 Logistics.

Samarbetet mellan Hempur och 1337 drog igång våren 2020.

- Ja, anledningen till att vi valde just 1337 Logistics var en kombination av rekommendationen och att de har lång erfarenhet inom branschen. 1337 erbjöd också en komplett helhetslösning, något som var väldigt viktigt för oss. De är lösningsorienterade och flexibla, säger Jesse och tillägger:

- Samarbetet med 1337 är strålande! Det har verkligen fungerat mycket bra. Vi är båda flexibla och utvecklas hela tiden för att uppnå det bästa möjliga samarbetet. Som sagt, vi är mycket nöjda!

Här läser du mer om Hempur.