Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

IsoFom

Berättelsen om hur Italien kom lite närmare Norden

Isofom s.r.l. är ett marknadsledande italienskt företag grundat 1984. Tillverkningen sker i Pesaro på italienska östkusten och består av ett brett sortiment av högkvalitativa och certifierade produkter – främst artiklar för förpackning, byggnation och isolering. För den nordiska och baltiska marknaden fokuserar man främst på polyetenskumprofiler och polyeten i block för användning exempelvis som kant- och hörnskydd runt ömtåliga produkter, isolering kring rör men även tillverkning av distanser och inreden för ömtåligt gods. 

Sten Fransson, Norden- och Baltikumagent för IsoFom, berättar:

”Det italienska företaget Isofom kontaktade mig under våren 2017 och bad mig hjälpa dem att nå ut till den nordiska marknaden med delar ur sin produktportfölj. Jag insåg ganska snabbt att för att lyckas i Norden behöver vi vara närmare marknaden. Det skulle inte fungera att skicka långtradare lastade med 90 kubikmeter skumprodukter, nej – vi behövde en hub, ett mellanlager på en geografiskt välplacerad ort någonstans i Norden.

Jag fick ett tips av en affärsbekant att kontakta Zimply Solved, partner till 1337 Logistics. Sagt och gjort – jag hade ett möte med Zimply för att diskutera villkoren för vårt behov. Detta möte ledde till ett förnyat möte några månader senare där jag och en representant ifrån Isofom fick svara på frågor om vad vi förväntade oss av Zimply, vilken typ av leveranser vi behövde, hur mycket produkter som skulle lagerhållas och så vidare.

För oss var det till exempel inte viktigt med snabba leveranser. Våra kunder (återförsäljare och grossister) krävde snarare exaktaleveranser. Det viktiga var inte om leveransen tog två dagar, en vecka eller två – det viktiga var att leveransen verkligen dök upp den dagen vi hade sagt att den skulle komma.

7PL-arbetet mellan Isofom och Zimply har fungerat alldeles utmärkt. Från Italien går fulla lastbilar iväg till Zimplys lager i Jönköping. Där lossas produkterna och lagerhålles. När en order kommer från Isofom dyker den snart upp i Zimplys system där den hanteras enligt de villkor vi kommit överens om. Zimply plockar, packar, lastar, förtullar och ser till att produkterna kommer iväg till sina mottagare. När arbetet är gjort skickas en leveransbekräftelse tillbaka till Isofom.

Att Zimply lämnar över stafettpinnen till 1337 känns tryggt. Dessutom kommer Italien ännu lite närmare i och med att Värnamo ligger längre söder ut jämfört med Jönköping (fortfarande med ett välplacerat geografiskt gynnsamt läge utmed E4:an och riksväg 27)."