Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

IsoFom

Sedan 1984 hade IsoFom tillverkat sina produkter i Persaro på den italienska östkusten. I Italien har företaget sedan länge varit etablerade och framgångsrika, men 2017 bestämde sig företaget för att expandera. Målet var tydligt. Siktet var inställt på Norden.

Året var 2017. IsoFom hade precis tagit kontakt med Sten Fransson och frågat om han kunde hjälpa dem att nå ut till den nordiska marknaden med delar av sin produktportfölj. I Italien erbjöd företaget redan ett brett sortiment av högkvalitativa och certifierade produkter för förpackning, byggnation och isolering. I Norden bestämde sig företaget för att främst fokusera på polyetenskumprofiler och polyeten i block som används som kant- och hörnskydd runt ömtåliga produkter, samt isolering kring rör.

Sten Fransson antog utmaningen och han är idag Norden- och Baltikumagent för IsoFom. Han blev snabbt varm i kläderna och han kunde tidigt identifiera en viktig pusselbit för att lyckas med expanderingen.

– Vi behövde komma närmare marknaden. Det förstod jag direkt. Det skulle inte fungera att skicka långtradare lastade med 90 kubikmeter skumprodukter, nej, vi behövde en hub. Ett mellanlager på en geografisk välplacerad ort någonstans i Norden.

Genom en affärsbekant kom han i kontakt med Zimply Solved, partner till 1337 Logistics. Ett möte bokades in för att diskutera villkoren för IsoFoms logistikbehov som ledde till ett förnyat möte några månader senare. Den gången tog Sten med sig en representant från IsoFom och de fick svar på deras frågor. Kort därefter beslöt sig Sten och IsoFom att Zimply Solved/1337 Logistics var rätt samarbetspartner för dem.

– För oss var det inte viktigt med snabba leveranser. Våra kunder, som är återförsäljare och grossister, krävde snarare exakta leveranser. Det viktiga var inte om leveransen tog två dagar, en vecka eller två – det viktiga var att leveransen verkligen dök upp den dagen vi hade sagt att den skulle komma.

Till en början kom IsoFoms produkter till Zimplys lagringspunkt i centrala Jönköping, men när 1337 Logistics logistikcenter stod klart i november 2019 flyttade även IsoFom med till Värnamo. Från Italien går nu fulla lastbilar till lagret i Värnamo där produkterna lossas och lagerhålles. När en order kommer från IsoFom dyker den upp i 1337:s system där den hanteras enligt de villkoren som är bestämda. 1337 Logistics plockar, packar, lastar, förtullar och ser till att produkterna kommer iväg till sin mottagare. När arbetet är gjort skickas en leveransbekräftelse tillbaka till IsoFom.

– 7PL-arbete mellan IsoFom och Zimply/1337 har fungerat alldeles utmärkt. Att Zimply har lämnat över stafettpinnen till 1337 känns tryggt. Dessutom kommer Italien ännu lite närmare i och med att Värnamo ligger längre söder ut jämfört med Jönköping.

Här läser du mer om Isofom.