Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

"Jag ser stora möjligheter att utvecklas tillsammans med 1337"

-

Magnetfiskebutiken

Granater, ammunition, batterier och cyklar, ja det verkar inte finnas någon gräns på vad man kan få upp i de svenska vattendragen när man fiskar med starka magneter. En som hakade på trenden med magnetfiske var Robert Nyberg – och det är något som han inte ångrar idag.

Det började med att Robert Nyberg tittade på Youtube-videos om magnetfiske. Nyfikenheten som då väcktes gjorde att han själv testade det för första gången år 2018. Han är en av många som de senaste åren har fått upp ögonen för den nya och snabbt växande hobbyn. Möjligheten att hitta en gömd skatt under vattenytan är något som har lockat allt fler människor runt om i världen till magnetfiske.

- Jag tycker verkligen att det är spännande och jag förstår varför magnetfiske bara växer och växer. Man vet aldrig riktigt vad man kommer få upp ur vattnet. Oftast är det inte så värdefulla saker man hittar, men ibland kan man få upp riktigt gamla och häftiga föremål.

Efter att ha fiskat några gånger insåg Robert att det var ganska svårt att få tag på de starka magneterna som krävs för magnetfiske. En affärsidé började ta form. Den svenska marknaden saknade en plattform som sålde magneter och tillbehör för magnetfiske. Skulle han kunna hjälpa till med det?

Sagt och gjort. I september 2018 startade Robert sin webbutik Magnetfiskebutiken.

– Det fanns verkligen ett behov av det lokalt. Istället för att kunden ska behöva köpa magneter från USA eller Kina så kan man enkelt beställa det från min webbutik.

Efterfrågan var stor och att säga att Magnetfiskebutiken fick en raketstart är nästan en underdrift. I sin webbutik säljer Robert diverse magneter med olika styrka, men han erbjuder även starka rep som klarar magnetens vikt och skyddstillbehör som kan vara bra att använda vid magnetfiske.

– Det blev snabbt större än vad jag både hade tänkt och förväntat mig. Jag har webbutiken själv och sköter allting ensam, så i början fick jag packa order på kvällarna efter att jag hade lagt min dotter. Det funkade ett tag, men jag förstod ju att det inte var hållbart i längden. När det blev vår och sommar, då det är högsäsong för magnetfiske, kom det in fler och fler beställningar. Jag klarade mig över sommaren men fick jobba hela semestern. Efter sommaren kunde jag konstatera att jag behövde hjälp. Jag ville mycket hellre lägga min lediga tid på att umgås med min dotter.

"Samarbetat har varit fantastiskt!" 

Jakten på en 3PL-partner började och inom kort kom han i kontakt med 1337 Logistics.

- Första intrycket jag fick av 1337 var en jävla bra servicekänsla. Det var väldigt viktigt för mig att känna det. Jag vill ge den bästa tänkbara servicen till mina kunder och jag behövde en 3PL-partner som tänkte på samma sätt och som förstod mig.

Robert bestämde sig för att 1337 Logistics var rätt samarbetspartner för honom och Magnetfiskebutikens produkter levereras numera från det nya, automatiserade lagret i Värnamo.

– Det var jobbigt att lämna över logistikansvaret till 1337. Det är som mitt lilla barn, men jag tycker att allt har gått över förväntan. Jag är supernöjd hittills och de problem som har uppkommit på vägen har lösts utan konstigheter. Alla från 1337 som varit involverade i processen har alltid ställt upp och svarat på mina, ibland dumma, frågor. Det har också varit kontinuerlig återkoppling om arbetsprocessen och det har jag uppskattat väldigt mycket. Samarbetet har varit fantastiskt och jag ser stora möjligheter att utvecklas tillsammans med 1337.

Här läser du mer om Magnetfiskebutiken.