Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

Tekniken

AutoStore lagringssystem

Välkommen till framtiden! Om du har varor som inte överskrider 56x38x31 cm eller 18 liter i volym, så passar de perfekt för det lagringssystem vi använder, nämligen lagerrobotar från AutoStore.
Förutom att systemet inte kräver något större utrymme att tala om, använder robotarna mycket lite energi. Ett system bestående av tio robotar använder samma mängd energi som en dammsugare.
Robotarna laddar sig själva och deras regenerativa energifunktioner ger ström till batteriet varje gång de placerar en box i lagersystemet eller sänker hastigheten. Robotarna kan köras i totalt mörker så för att spara energi kan belysningen vara avstängd nattetid – robotarna jobbar lika bra ändå.

Hur fungerar det?

Lagerytan består av ett ramverk av staplar. Roboten arbetar på ovansidan av lagerytan – ungefär som bina arbetar ovanpå en honungskaka. När roboten får en trådlös order från styrsystemet beger den sig till ovansidan av lagret, sänker ner gripplattan i stapeln och lyfter upp boxen. Om roboten behöver en box som befinner sig på våning nio, då hämtar den först ut de åtta boxarna ovanför och placerar dem staplade på varandra över en stapel i närheten. En annan robot kommer sedan och städar upp och placerar boxarna i den ordning de var. Populära boxar, alltså boxar som ofta används, placeras nära ovansidan. Mindre populära boxar sjunker successivt allt längre ner i stapelhögen. 
Robotarna har inga problem med att såväl smidigt som effektivt spåra godset från inkommande till utgående. De är konstruerade för att hantera hög godsomsättning och passar därför utmärkt vid t.ex. högsäsong.

Om dina produkter är större än 56x38x31 cm eller överskrider 18 liter i volym så lagras de på pall eller i hyllor och hanteras manuellt.

Vill du veta mer?