Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Ring oss direkt 072-8535182 eller mejla info@1337logistics.se

Automation

AutoStore lagringssystem - Välkommen till framtiden! 

Vill du också få ta del av högklassig teknik för att effektivisera din logistik - samtidigt som du får ditt företag att växa? På 1337 Logistics har vi investerat i en AutoStore med lagerrobotar som möjliggör en produktiv logistikhantering med kortare ledtider. Så om du har varor som inte överskrider 56x38x31 cm eller 18 liter i volym, så passar de perfekt för vårt lagringssystem!

Det finns väldigt många fördelar med att använda sig av just lagerrobotar. Förutom att systemet inte kräver något större utrymme att tala om, så är också robotarna oerhört energisnåla. Ett system bestående av tio robotar använder samma mängd energi som en dammsugare. Robotarna laddar sig själva och deras regenerativa energifunktioner ger ström till batteriet varje gång de placerar en box i lagersystemet eller sänker hastigheten. Robotarna kan köras i totalt mörker så för att spara energi kan belysningen vara avstängd nattetid – robotarna jobbar lika bra ändå.

Hur fungerar det egentligen?

Ja, hur AutoStore och lagerrobotarna fungerar kan vara svårt att förstå, men vi ska försöka förklara hur det går till. Lagerytan består av ett ramverk av staplar. Roboten arbetar på ovansidan av lagerytan – ungefär som bina arbetar ovanpå en honungskaka. När roboten får en trådlös order från styrsystemet beger den sig till ovansidan av lagret, sänker ner gripplattan i stapeln och lyfter upp boxen. Om roboten behöver en box som befinner sig på våning nio, då hämtar den först ut de åtta boxarna ovanför och placerar dem staplade på varandra över en stapel i närheten. En annan robot kommer sedan och städar upp och placerar boxarna i den ordning de var. Populära boxar, alltså boxar som ofta används, placeras nära ovansidan. Mindre populära boxar sjunker successivt allt längre ner i stapelhögen. 

Robotarna har inga problem med att såväl smidigt som effektivt spåra godset från inkommande till utgående. De är konstruerade för att hantera hög godsomsättning och passar därför utmärkt vid t.ex. högsäsong. 

Om det här låter som något för dig och ditt företag så visar vi gärna dig runt på vårt lager i Värnamo, så du får se hur lagerrobotarna arbetar i verkligheten. Hör av dig om du vill ha hjälp av oss och är intresserad av en rundvandring!

Om dina produkter är större än 56x38x31 cm eller överskrider 18 liter i volym så lagras de på pall eller i hyllor och hanteras manuellt, men det kan vi givetvis också hjälpa dig med! 

Vill du veta mer?